V školskej jedálni sa výroba jedál uskutočňuje podľa:
- materiálno-spotrebných noriem pre školské stravovanie, ktoré charakterizujú príslušnú územnú oblasť
- odporúčaných výživových dávok podľa vekových kategórií stravníkov
- zásad na zostavovanie jedálnych lístkov
- hygienických požiadaviek a zásad správnej výrobnej praxe
- finančného príspevku od zákonného zástupcu žiaka na nákup potravín na jedlo podľa zvoleného finančného pásma
Od januára 2013 sa mení výška nákladov na nákup potravín na jedno jedlo podľa vekových kategórií stravníkov a príspevok zákonného zástupcu dieťaťa a žiaka:
- 1-4 roč. = 6-11 rokov: 0,95 € na potraviny + 0,10€ réžia = 1,05€/deň
- 5-9 roč. = 11-15 rokov: 1,01 € na potraviny + 0,10€ réžia = 1,11€/deň
Pre viac informácií volajte 044/5222568 alebo 0911/669006.
Číslo účtu školskej jedálne je:
1650943005/5600
Každému stravníkovi bol pridelený variabilný symbol (nie je to číslo karty). Na základe variabilného symbolu bude stravníkovi pridelená platba, preto je dôležité správne uvádzanie VS. Pri zadaní trvalého príkazu na úhradu uveďte:
- 1. - 4. ročník: sumu 21 €
- 5. - 9. ročník: sumu 22,20,-€
Platba za stravné sa uhrádza mesiac vopred, najneskôr 25-teho v mesiaci. Posledná platba v tomto školskom roku bude v apríli (stravné na máj), v júni sa stravuje z preplatkov. Môžete využiť kontrolu stavu konta stravníka a to prostredníctvom vedúcej ŠJ (osobne alebo telefonicky), kartou stravníka cez terminál alebo využitím služby objednávanie obedov cez internet, pokyny nájdete tu. V posledný deň v mesiaci prechádzajú preplatky za stravu do nového mesiaca. Každý stravník s preplatkom bude v novom mesiaci prihlásený (záleží na výške konta na koľko dní, prípadne celý mesiac). Kto nechce prísť na obed, musí sa odhlásiť.
Všetky ďalšie informácie Vám poskytne vedúca ŠJ Oľga Krátká, číslo tel.: 044/5222568 alebo 0911/669006 v čase od 7,00 hod. – 15,00 hod.
Pondelok | Polievka | Ragú so strukovinovou lievankou |
3,9 |
Hlavné jedlo | Kapustníky |
1,3,7 | |
Nápoj | Mlieko (sirupová voda) |
||
Iné | Pomaranč |
||
Utorok | Polievka | - |
|
Hlavné jedlo | - |
||
Nápoj | - |
||
Iné | - |
||
Streda | Polievka | Portugalská |
1,7,9 |
Hlavné jedlo | Karfiol zaoekaný s mletým mäsom, zemiaková kaša |
3,7 | |
Nápoj | Džús |
||
Iné | Šalát cviklový so zelerom |
9 |
|
Štvrtok | Polievka | Zemiaková so syrom |
1,7 |
Hlavné jedlo | Hovädzí guláš balkánsky, ryža |
1 | |
Nápoj | Mliečny nápoj (sirupová voda) |
||
Iné | Tyčinka cereálna |
||
Piatok | Polievka | Zeleninová s drožďovými haluškami |
1,3,9 |
Hlavné jedlo | Kuracie na paprike, prívarok fazuľkový so zemiakmi |
1,7 | |
Nápoj | Čaj | ||
Iné | Chlieb celozrnný, jablko | 1,3 |
Alergény: 1 obilniny, 2 kôrovce, 3 vajcia, 4 ryby, 5 arašidy, 6 sójové zrná, 7 mlieko, 8 orechy, 9 zeler, 10 horčica, 11 sezamové semená, 12 kysličník siričitý
Naša školská jedáleň je od 1. 4. 2008 zapojená do projektu na podporu spotreby mlieka a mliečnych výrobkov. Zmluva je uzatvorená s firmou Tatranská mliekareň, a.s., Nad traťou 26, Kežmarok. Mlieko a mliečne výrobky sú podávané deťom k obedu, cenník mlieka nájdete tu.
Od septembra 2013 je naša školská jedáleň zapojená do projektu „Školské ovocie a zelenina“ s cieľom zlepšiť stravovacie návyky detí a znížiť výskyt obezity. Ovocie a zelenina obsahuje päť najdôležitejších látok pre ľudský organizmus, ktoré pozitívne vplývajú na telesnú a duševnú kondíciu, posilňujú imunitný systém a sú výborným zdrojom prírodnej energie.
1. Vitamíny - podporujú optimálny priebeh metabolických procesov v organizme
2. Vláknina – podporuje funkciu žalúdka a čriev, znižuje riziko vzniku kardiovaskulárnych ochorení
3. Mastné kyseliny – sú významnými zložkami bunkových membrán a prekurzormi viacerých látok v organizme (v šupkách dužinatých plodov)
4. Fruktóza a iné jednoduché cukry – dodávajú tzv. rýchlu energiu pre organizmus
5. Minerálne látky – najmä draslík – priaznivo ovplyvňujú biochemické procesy
Zmluva je uzatvorená s firmou Fruktal s.r.o., Palugyayho 896, Liptovský Mikuláš.