fotka školy

Základná škola s materskou školou J. D. Matejovie, Liptovský Hrádok

Stravovanie

V školskej jedálni sa výroba jedál uskutočňuje podľa:

  • materiálno-spotrebných noriem pre školské stravovanie, ktoré charakterizujú príslušnú územnú oblasť
  • odporúčaných výživových dávok podľa vekových kategórií stravníkov
  • zásad na zostavovanie jedálnych lístkov
  • hygienických požiadaviek a zásad správnej výrobnej praxe
  • finančného príspevku od zákonného zástupcu  žiaka na nákup potravín na jedlo podľa zvoleného finančného pásma

Od januára 2013 sa mení výška nákladov na nákup potravín na jedno jedlo podľa vekových kategórií stravníkov a príspevok zákonného zástupcu dieťaťa a žiaka:

  • 1-4 roč. = 6-11 rokov: 0,95 € na potraviny + 0,10€ réžia = 1,05€/deň
  • 5-9 roč. = 11-15 rokov: 1,01 € na potraviny + 0,10€ réžia = 1,11€/deň

Pre viac informácií volajte 044/5222568 alebo 0911/669006.

Jedáleň

Jedáleň

Jedáleň

Jedáleň

Jedáleň

Jedáleň


Bezhotovostný platobný styk

Číslo účtu školskej jedálne je:

1650943005/5600

Každému stravníkovi bol pridelený variabilný symbol (nie je to číslo karty). Na základe variabilného  symbolu bude stravníkovi pridelená platba, preto je dôležité správne uvádzanie VS. Pri zadaní trvalého príkazu na úhradu uveďte:

  • 1. - 4. ročník: sumu 21 €
  • 5. - 9. ročník: sumu 22,20,-€

Platba za stravné sa uhrádza mesiac vopred, najneskôr 25-teho v mesiaci.  Posledná platba v tomto školskom roku bude v apríli (stravné na máj), v júni sa stravuje z preplatkov. Môžete využiť kontrolu stavu konta stravníka a to prostredníctvom vedúcej ŠJ (osobne alebo telefonicky), kartou stravníka cez terminál alebo využitím služby objednávanie obedov cez internet, pokyny nájdete tu. V posledný deň v mesiaci prechádzajú preplatky za stravu do nového mesiaca. Každý stravník s preplatkom bude v novom mesiaci prihlásený (záleží na výške konta na koľko dní, prípadne celý mesiac). Kto nechce prísť na obed, musí sa odhlásiť.
Všetky ďalšie informácie Vám poskytne vedúca ŠJ Oľga Krátká, číslo tel.: 044/5222568 alebo 0911/669006 v čase od 7,00 hod. – 15,00 hod.


Jedálny lístok

16.11. - 20.11.2015
Pondelok Polievka Ragú so strukovinovou lievankou
3,9
Hlavné jedlo Kapustníky
1,3,7
Nápoj Mlieko (sirupová voda)
 
Iné Pomaranč
 
Utorok Polievka -
 
Hlavné jedlo -
 
Nápoj -
 
Iné -

Streda Polievka Portugalská
1,7,9
Hlavné jedlo Karfiol zaoekaný s mletým mäsom, zemiaková kaša
3,7
Nápoj Džús
 
Iné Šalát cviklový so zelerom
9
Štvrtok Polievka Zemiaková so syrom
1,7
Hlavné jedlo Hovädzí guláš balkánsky, ryža
1
Nápoj Mliečny nápoj (sirupová voda)
 
Iné Tyčinka cereálna
 
Piatok Polievka Zeleninová s drožďovými haluškami
1,3,9
Hlavné jedlo Kuracie na paprike, prívarok fazuľkový so zemiakmi
1,7
Nápoj Čaj  
Iné Chlieb celozrnný, jablko 1,3

Alergény: 1 obilniny, 2 kôrovce, 3 vajcia, 4 ryby, 5 arašidy, 6 sójové zrná, 7 mlieko, 8 orechy, 9 zeler, 10 horčica, 11 sezamové semená, 12 kysličník siričitý


Projekt na podporu spotreby mlieka a mliečnych výrobkov

Naša školská jedáleň je od 1. 4. 2008 zapojená do projektu na podporu spotreby mlieka a mliečnych výrobkov. Zmluva je uzatvorená s firmou Tatranská mliekareň, a.s., Nad traťou 26, Kežmarok. Mlieko a mliečne výrobky sú podávané deťom k obedu, cenník mlieka nájdete tu.


Projekt : „Školské ovocie – Ovocie a zelenina do škôl“

Od septembra 2013 je  naša školská jedáleň zapojená do projektu „Školské ovocie a zelenina“ s cieľom zlepšiť stravovacie návyky detí a znížiť výskyt obezity. Ovocie a zelenina obsahuje päť najdôležitejších látok pre ľudský organizmus, ktoré pozitívne vplývajú na telesnú a duševnú kondíciu, posilňujú imunitný systém a sú výborným zdrojom prírodnej energie.

1. Vitamíny -  podporujú optimálny priebeh metabolických procesov v organizme
2. Vláknina – podporuje funkciu žalúdka a čriev, znižuje riziko vzniku kardiovaskulárnych ochorení
3. Mastné kyseliny – sú významnými zložkami bunkových membrán  a prekurzormi viacerých látok v organizme (v šupkách dužinatých plodov)
4. Fruktóza a iné jednoduché cukry – dodávajú tzv. rýchlu energiu pre organizmus
5. Minerálne látky – najmä draslík – priaznivo  ovplyvňujú  biochemické procesy

Zmluva je uzatvorená s firmou Fruktal  s.r.o., Palugyayho 896, Liptovský Mikuláš.


© 2011 Základná škola s materskou školou Ul. J. D. Matejovie, všetky práva vyhradené.